torsdag 27 mars 2014

Redovisnings-frågor för musikvideo

Vi valde att göra en musikvideo med en tydlig känsla istället för en tydlig handling. Vi ville ha en ''cool'' känsla på musikvideon, lite som en cliché action-film. För att få fram den känslan så hade vi mycket effekter i videon, t.ex. explosioner och så hade alla skådespelare skinnjackor och solglasögon på sig. Vi valde också att ha ett ganska snabbt tempo i musikvideon genom att byta scen ganska ofta och ha samma scen från olika vinklar så man ser det i olika perspektiv, vilket gör det mera intressant att titta på. Vi valde också att tolka låten rätt så konkret och gjorde så vår video utgick från låt-texten väldigt mycket. T.ex. vid ''eye of the tiger'' så valde vi att zooma in på ansiktet och ögonen och vid ''risin' up to the challenge of a rival'' så filmar vi Nellie som går upp för en trappa för att möta tigern som är hennes ''rival''. Sen i slutet så visade vi att allt var en dröm genom att tona ut låten och sätta ett alarm i bakgrunden när man ser Nellie vakna i sängen.

Budskapet i videon är ''våga vara dig själv och våga leva livet''. Nellie är hela tiden i en drömvärld där allt är mycket mera spännande, roligare och även mera annorlunda än den riktiga världen. Sen i slutet så vaknar hon upp och allt är normalt igen. Alltså hon drömmer sig bort om hur hon vill att det ska vara, om hur hon vill leva men vågar inte ändra på något. Ett annat budskap är att man ska våga möta sina rädslor och att tillsammans så blir man starkare. Tigern skulle kunna representera nellies inre känslor och rädslor som hon inte vågar möta eller besegra. Det ser vi då i början av musikvideon när hon först möter tigern så fegar hon ut och springer iväg. Men sen när hon har samlat på sig sitt gäng så vågar hon möta tigern och lyckas besegra den. Sen ser vi också hur nellie blir tigern, hon accepterar sina rädslor och känslor.

Videon blev nästan precis som vi hade tänkt oss, vi höll oss mycket till bildmanuset och höll oss även till vår grundidé så vi blev väldigt nöjda med vårt slutresultat. Jag är speciellt nöjd med v-formationen och explosionerna, det fick verkligen fram känslan vi var ute efter.  Jag är också nöjd med att vi filmade samma scener i så många olika vinklar, det gjorde så det vart lättare att redigera och roligare att titta på.
Några saker som skiljde sig åt var att vi la till några scener i början som vi inte hade med i bildmanuset (klockan som tickar och kameran som ''åker'' längs sängen''). Vi ändrade även slytet då vi hade egentligen tänkt att nellie skulle vakna till i en bil av att någon tutade på henne, men ändrade så att hon vaknade upp i en säng istället. Explosion-scenen i mitten var inte heller med i bildmanuset, den la vi till för att förstärka action film-känslan i videon. Koreografin i v-formation scenen var också oplanerad, den kom vi på på plats för vi tyckte det var kul och förtydligade känslan och budskapet ännu mer. Alltså blev slutresultatet i princip hur vi tänkte oss, vi la bara till en del scener som förbättrade slutresultatet så det blev bättre än vad vi förväntade oss!

Det vi kunde ha gjort bättre är att alla i gruppen kunde vart närvarande oftare, jag också. Det var svårt att redigera när inte alla var där vilket gjorde att vi hamnade efter en del. Sen så tappade jag också bort bildmanuset så jag var tvungen att göra om det från minnet lite snabbt, men jag hittade det efter typ två dagar så det löste sig! Vi skulle också kunnat använt stativ när vi filmade så att klippen inte skulle bli så skakiga. Dock så löste vi problemet med dem skakiga klippen genom att stabilisera dem i premiere vilket var en rätt bra lösning, men det skulle varit ännu bättre om vi hade haft tillgång till stativ tror jag. Fast det skulle vara svårt att filma vissa scener med stativ då vi hade en hel del scener då kameramannen var tvungen att röra på sig så det hade nog blivit lite skakigt även om vi hade haft stativ tror jag.

Men allt som allt så är jag nöjd och tycker att vi gjorde ett bra jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar